El 8è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya reunirà a més de 20 experts mundials de turisme els dies 9 i 10 d’abril, amb l’objectiu d’entendre els canvis que s’han produït en el turisme de muntanya, identificar el seu nou públic i dissenyar estratègies per a rendibilitzar les inversions de l’època estival. En aquesta edició, es mostraran diferents enfocaments de països com Àustria, Canadà, Espanya, Corea, Bulgària, Estats Units, Suïssa, França o Andorra i els seus respectius casos d’èxit com, per exemple, la creació d’icones per a atreure visitants o la inversió en esports de muntanya. “Mountainlikers: Noves tendències del turisme de muntanya a l’estiu” és el nom d’aquesta edició, que organitzen conjuntament el Govern d’Andorra, el comú d’Andorra la Vella i l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

El 8è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya que inaugurarà el Sr. Antoni Martí, cap de Govern, el dia 9 d’abril, començarà amb una sessió a càrrec del doctor en turisme Peter F.Keller, qui dibuixarà els principals canvis en el turisme de muntanya estival. Aquesta jornada parteix de la premissa que els dies d’esquí d’hivern tendeixen a la baixa, mentre creix la demanda d’activitats estiuenques i a l’aire lliure. Segons el director del Congrés, Luigi Gaido, “la innovació és clau per al desenvolupament sostenible del turisme de muntanya i el seu equilibri entre hivern i estiu”.

Entre els nombrosos casos d’èxit que es donaran a conèixer al Congrés, destaca el de la Vall d’Aosta a Itàlia, que ha convertit la seva gastronomia local en una marca potent, posant de manifest que les tradicions locals aporten valor afegit i avantatge competitiu a la destinació. D’altra banda, els aficionats als esports de muntanya com el mountain bike, creixen cada vegada més i requereixen infraestructures similars a les de l’esquí. Un bon cas d’èxit és el de l’estació de Vallnord, a Andorra, la qual ha invertit molts recursos per a atreure aquests mountainlikers i ser capdavanter d’aquest esport al sud d’Europa.

Invertir en desestacionalizar l’oferta és només el primer pas. Segons el director del Congrés, Luigi Gaido “Les estacions encara tenen problemes per a rendibilitzar aquestes inversions i, per això, cal fer un gran treball per a identificar aquest nou públic i dissenyar l’estratègia pertinent per a atreure’l. Un element central d’aquesta estratègia és l’especialització i diversificar l’oferta”. El Centre de Congressos d’Andorra la Vella serà el lloc on els experts internacionals compartiran les seves experiències i coneixements, en una trobada que s’erigeix com el fòrum més gran de debat del món turístic de muntanya, i que comptarà amb la presència de Taleb Rifai, secretari general de la OMT. Des de 1998, la OMT i el Principat d’Andorra organitzen aquest congrés, que té gran èxit de participació entre els professionals del sector. /Notícia emesa pel 8è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies